• امروز : یکشنبه, ۲۵ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 15 December - 2024
2
معاون تهذیب حوزه علمیه قم خبر داد:

جذب ۸۰۰ مشاور و راهنمای تهذیبی تربیتی در مدارس قم

  • کد خبر : 7337
  • 20 آذر 1403 - 10:21
جذب ۸۰۰ مشاور و راهنمای تهذیبی تربیتی در مدارس قم
تلاش‌ها برای شناسایی و جذب مشاوران تربیتی در حال انجام است. تماس با مدارس برای نیازسنجی و ظرفیت‌سنجی انجام شده و فرآیند جذب مشاوران و راهنمایان تربیتی در حال پیگیری است. هدف جذب ۴۰۰ مشاور و ۴۰۰ راهنمای تربیتی برای هر پایه در 150 واحد علمی تربیتی تا دو سال آینده می‌باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین واحدی در دومین نشست ماهانه معاونین تهذیب مدارس سطح یک قم که امروز در سالن جلسات مدیریت حوزه علمیه قم با موضوع «ارتقاء، ساماندهی و اثربخشی دارالقرآن، دار المعارف، راهنمایان و مشاوران تهذیب» برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته، تلاش ما برای سازماندهی معاونت تهذیب به طور جدی پیگیری شد. در این خصوص جلسات متعددی با معاونان تهذیب و موسسات فقهی برگزار کردیم.

وی افزود: تمرکز اصلی ما بر تعیین دقیق شرح وظایف بود. همان‌طور که احتمالا به یاد دارید، چند جلسه را به این موضوع اختصاص دادیم. در ابتدای سال نیز، درخواست شرح وظایف برای مدارس ارسال شد. با توجه به شرایط سال تحصیلی جاری، تصمیم گرفتیم فراتر از سازماندهی معاونت‌های تهذیب و تحصیلی، به سازماندهی کل فرآیند تربیت در مدارس بپردازیم.

معاون تهذیب حوزه‌ علمیه قم گفت: برای تحقق تحصیل و تربیت موثر در مدارس، داشتن منابع انسانی قوی ضروری است. مدیر مدرسه نقش اصلی را در تربیت ایفا می‌کند، اما بدون نیروی انسانی کافی، این امر میسر نخواهد بود، به همین دلیل، بر ایجاد دارالقرآن و دارالمعارف در مدارس تاکید کردیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین واحدی گفت: هم‌اکنون ۴۰ مدرسه دارالمعارف فعالیت دارند و امیدواریم این تعداد افزایش یابد. هدف ما از این کار، استقلال عمل معاونین در برگزاری جلسات و تامین مایحتاج است. دارالمعارف باید تحت نظارت معاون تهذیب و مدیر مدرسه فعالیت کند.

وی ادامه داد: داشتن دو خط فرمان موازی به مدرسه آسیب می‌رساند. بنابراین، دارالقرآن و دارالمعارف باید تحت نظارت شما و مدیر مدرسه فعالیت کنند. از دیگر اقدامات مهم ما در زمینه منابع انسانی، پیگیری جذب مربیان تربیتی، راهنمایان تربیتی و مشاوران تربیتی است. با تلاش‌های انجام شده، طرح جذب راهنمایان تربیتی آغاز شده و با پیگیری‌های صورت گرفته، ۱۵۰ نفر برای گذراندن دوره آموزشی معرفی شده‌اند و ۵۰ نفر دیگر نیز برای جذب ویژه در نظر گرفته شده‌اند. بنابراین، در مجموع ۲۰۰ نفر برای تقویت منابع انسانی تهذیب و تربیت مدارس معرفی شده‌اند.

پیشرفت طرح تقویت منابع انسانی در حوزه تربیت و تهذیب مدارس

این استاد حوزه گفت: تلاش‌ها برای شناسایی و جذب مشاوران و راهنمایان تربیتی در حال انجام است. تماس با مدارس برای نیازسنجی و ظرفیت‌سنجی انجام شده و فرآیند جذب مشاوران و راهنمایان تربیتی در حال پیگیری است. هدف جذب ۴۰۰ مشاور و ۴۰۰ راهنمای تهذیبی تربیتی برای هر پایه در ۱۵۰ واحد علمی تربیتی تا دو سال آینده می‌باشد.

وی افزود: طرح جذب ویژه نیروهایی که در حال حاضر در مدارس مشغول به کار هستند برای تسریع در فرایند جذب و به حداقل رساندن زمان آموزش، در حال اجراست. برخی از این افراد تنها به بیست ساعت دوره آموزشی نیاز دارند. هدف جذب حداقل ۲۰۰ نفر از این طریق است.

حجت‌الاسلام والمسلمین واحدی با اشاره به تاسیس دارالمعارف در ۴۰ مدرسه علمیه قم گفت: در حال حاضر دارای ۴۰ دارالمعارف هستیم.

وی گفت: در حال حاضر تلاش برای کاهش زمان پاسخگویی به درخواست‌های مدارس در حال انجام است. این امر از طریق ساده‌سازی فرآیندها و استفاده از سیستم‌های الکترونیکی پیگیری می‌شود. برای رسیدن به اهداف تربیتی، نیاز به افزایش قابل توجهی در نیروی انسانی در حوزه تربیت و تهذیب وجود دارد.

افزایش تعداد مدارس مجهز به دارالقرآن و دارالمعارف

وی ادامه داد: از اهداف این معاونت جذب نیروی انسانی متخصص شامل مشاوران، راهنمایان تربیتی در دو سال آینده، ارائه آموزش‌های لازم برای نیروهای جدیدالاستخدام، بهینه‌سازی فرآیندهای اداری و کاهش زمان پاسخگویی و تلاش برای افزایش بودجه سالانه با توجه به پیشرفت طرح است.

معاون تهذیب حوزه علمیه قم افزود: با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته و چالش‌های موجود، ادامه و تسریع در اجرای این طرح برای ارتقای سطح تعلیم و تربیت در مدارس ضروری است. همکاری کلیه بخش‌های مرتبط برای موفقیت این طرح حیاتی است.

وی خاطرنشان کرد: نیاز مبرم به افزایش نیروهای متخصص در حوزه تربیت و تهذیب وجود دارد. طرح ارتقای معاونین تهذیب به عنوان استاد کادر در حال پیگیری است. این امر به کاهش بار کاری و بهبود کیفیت عملکرد کمک خواهد کرد. برخی مدارس به طور خودجوش این طرح را اجرا می‌کنند.

این مسئول حوزوی گفت: در برخی موارد، یک فرد همزمان چندین مسئولیت مانند معاون تهذیب، پژوهش و تبلیغات را بر عهده دارد که به دلیل کمبود نیرو است. هدف، تفکیک این سمت‌ها و اختصاص نیروی انسانی جداگانه به هرکدام است. در سال گذشته تمرکز بر شناسایی و هماهنگی معاونین تهذیب بود. در سال جاری تمرکز بر جذب نیروی انسانی جدید و ساماندهی مراکز دارالقرآن و دارالمعارف است.

ساماندهی دارالقرآن و دارالمعارف

حجت‌الاسلام والمسلمین واحدی گفت: مدارس باید دارای دارالقرآن باشند. استفاده از مشاوران مدارس به عنوان مسئول دارالمعارف و دارالقرآن در حال بررسی و انتخاب مسئولین از بین طلاب و اساتید نیز مطرح شده است. برگزاری دوره‌های آموزشی برای تربیت مدرس در حوزه تربیت و تهذیب با استفاده از منابع داخلی و خارجی در برنامه قرار دارد. این دوره‌ها هم برای نیروهای جدید و هم برای ارتقای سطح علمی نیروهای فعلی برگزار خواهد شد. درخواست برای برگزاری دوره‌های آموزشی از طرف مدارس صورت گرفته اما هنوز به طور کامل اجرا نشده است.

معاونین تهذیب بازوان مدیران در مدارس علمیه هستند

تصاویر/ نشست معاونین تهذیب حوزه علمیه قم

 

لینک کوتاه : https://tahzib.ismc.ir/?p=7337

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.