• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
29
رئیس گروه مطالعات اسلامی دانشگاه ملی اسلامی هند:

انقلاب ایران از قم شروع شد و در همه جهان اثر گذاشت

  • کد خبر : 2236
  • 01 فروردین 1402 - 11:51
انقلاب ایران از قم شروع شد و در همه جهان اثر گذاشت
رئیس گروه مطالعات اسلامی دانشگاه ملی اسلامی هند گفت: در طول تاریخ اسلام ایرانیان همواره از لحاظ فکری و علمی راهبری جهان اسلام را در دست داشتند.

در ادامه سفر هیئت اعزامی حوزه های علمیه به کشور هندوستان، این هیئت نشستی با رئیس گروه مطالعات اسلامی دانشگاه ملی اسلامی هند برگزار کرد.

در این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین عالم‌زاده نوری معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه پس از تشکر و اظهار خوشوقتی از این دیدار با اشاره به مشترکات دینی و فرهنگی میان ایران و هند گفت: مهم‌ترین پیام انقلاب اسلامی و بنیان‌گذار آن این بود که اسلام در احکام فردی و ارتباط شخصی با پروردگار منحصر نیست و اسلام برای سعادت جامعه اسلامی نیز برنامه دارد. اسلام ظرفیت لازم برای ایجاد یک مدنیت جدید را دارد و شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی به معنای نفی روش‌های شرقی و غربی در اداره جوامع بشری و مهندسی نظامات اجتماعی است. به همین جهت حوزه‌های علمیه ایران پس از انقلاب اسلامی در صدد کشف و استنباط معارف اجتماعی اسلام از منابع دین بوده و جهت اقامه دین در جامعه تلاش کرده و برای تولید علوم انسانی اسلامی اقدام کرده‌اند و دستاوردهای فراوان و کاملا بدیعی برای عرضه به جهان اسلام فراهم آورده است.

در ادامه این دیدار پروفسور محمد اسحاق مدیر مطالعات اسلامی دانشگاه ملی اسلامی هند ضمن اشاره به تاریخ کهن هند و همکاری اساتید بزرگ شیعه و سنی در گذشته تاریخی این کشور گفت: حوزه علمیه می‌تواند نقش مهمی در اتحاد اسلامی ایجاد کند و ما باید از تجربیات جمهوری اسلامی استفاده کنیم.

پروفسور اقتدار محمد رئیس گروه مطالعات اسلامی دانشگاه ملی اسلامی هند نیز ضمن اظهار خوشحالی از این دیدار گفت من به انقلاب اسلامی تعلق دارم و به ایران سفر کرده‌ام. انقلاب اسلامی از مدینهالعلم قم شروع شده و ایران را متحول کرد و در همه جهان اثر گذاشت و باعث خوشحالی است که نماینده حوزه علمیه در بین ما هست.

وی با اشاره به مرکزیت مکه و مدینه و ظهور اسلام در حجاز از گسترش روابط دیپلماتیک ایران و عربستان تمجید کرد و گفت: امیدوارم این روابط برای مسلمانان نمونه شود.

وی ضمن اشاره به عشق وافر پدرش دکتر وصی اقبال به انقلاب اسلامی و تالیف چند کتاب از جمله کتابهای «صدای زمان»، «شیعه و سنی دو روی یک سکه» و « انقلاب اسلامی یا انقلاب شیعی» خاطرنشان کرد: در طول تاریخ اسلام خصوصا بعد از صفویه که دیدگاه شیعه حاکم شد ایرانیان همواره از لحاظ فکری و علمی راهبری جهان اسلام را در دست داشتند. ایرانی‌ها اهل فکر و شعور هستند و درد اسلام در دل دارند و باید ارتباطات میان مسلمانان را با بزرگواری خود استوار نگاه دارند.

رئیس گروه مطالعات اسلامی دانشگاه ملی اسلامی هند خاطرنشان کرد: ما در این دانشگاه فقه فرق مختلف اسلامی از جمله فقه جعفری را به رسمیت می‌شناسیم و تدریس می‌کنیم و امیدواریم که آینده خوبی را برای اسلام رقم بزنیم.

درپایان این دیدار طرفین ضمن استقبال از تبادل و تعامل ظرفیت های همکاری دینی و فرهنگی زمینه های همکاری های مطالعات اسلامی را مورد بررسی قرار دادند.

لینک کوتاه : https://tahzib.ismc.ir/?p=2236

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.