حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری، در جمع کارکنان مرکز مدیریت حوزه، در رابطه با نقش آفرینی مردم در نظام اسلامی، گفت: دین داری، عملیات فردی نیست.
وی عنوان کرد: در کودکی تصور ما از دین داری منحصر به نماز، دعا و… بود. کمی بزرگتر شدیم و متوجه شدیم دین دستور به طلب علم داده و دانش آموختن، مطالعه کردن و… نیز جز دین داری است و لحظاتی که در کلاس درس مینشینیم دین داری میکنیم. سپس متوجه شدیم جنگیدن با دشمنان نیز دین داری است.
وی اضافه کرد: به مرور زمان تصور ما از دین داری کاملتر شد و متوجه شدیم که انسان میتواند در همه ساعات شبانه روز دین داری کند و اینکه فقط ساعاتی را برای دین بگذارد اشتباه است.
معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه بیان کرد: این تصور که دین داری ۲۴ ساعت از شبانه روز را پوشش میدهد نیز درست نیست و باید کاملتر شود.
باید ارادههای فردی خود را کنار بگذاریم و اراده خود را فانی در اراده او کنیم
وی با اشاره به آیه «لَا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا» گفت: نمیتوانیم بگوییم که فلان کار از توان ما بیشتر است پس باید آن را رها کنیم.
استاد عالم زاده افزود: زیرا خداوند کارهای بزرگی از ما میخواهد که از توان ما بیشتر است اما یک توان پنهانی نیز وجود دارد که با آن میتوانیم آن کار بزرگ را انجام دهیم و این توان بزرگ «توان جمع» است.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری با بیان اینکه یک جمع باید اراده کند و پای کار بیاید، اظهار کرد: با توان جمعی که توان زیادی است می توان کار بزرگی انجام داد.
وی ادامه داد: اگر هرکسی به دنبال اراده و کار شخصی خود باشد کاری انجام نمیشود. باید ارادههای فردی خود را کنار بگذاریم و اراده خود را فانی در اراده او کنیم.
وی اضافه کرد: خداوند از ما کارهای بزرگی را خواسته است و تکلیف خداوند در این خواستهها به تناسب توان فردی ما نیست و حتی قابل تحقق با یک جمع یا دوم جمع نیز نیست بلکه یک امت باید انجام دهد و منظور از امت نیز امت یک عصر نیست؛ بلکه امت تاریخی باید انجام دهد.
معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه با اشاره به اینکه برقراری حکومت توحید در دنیا، اراده بزرگی است که ما باید محقق کنیم، افزود: برای تحقق این اراده یک جماعت باید به پا خیزند و کار را انجام بدهند و برای این امر لازم است که یک فرد به عنوان رهبر قرار بگیرد.
دین داری عملیات فردی نیست
وی با تاکید بر اینکه دین داری عملیات فردی نیست، تصریح کرد: دین داری به این نیست که اراده فردی را تابع اراده خداوند کنیم بلکه دینداری یک اقدام جمعی است.
معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه با بیان اینکه ولایت اتصال انسان برای پدید آوردن یک پدیده جمعی است، گفت: این امر در عصر ما تحقق یافت و با یک اراده جمعی، انقلاب اسلامی شکل گرفت و قدرت طاغوتی فرو ریخت.
دین داری کردن یعنی اینکه نسبت به امور مسلمین اهتمام داشته باشیم
وی با اشاره به اینکه در صحنه های متعددی این اراده جمعی موفق شد، ادامه داد: این اراده جمعی باید پای دین بماند. دین داری کردن یعنی اینکه نسبت به امور مسلمین اهتمام داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری عنوان کرد: شناختن امام زمان، یعنی اینکه امام زمانه و جبهه او را شناخته و در جبهه او کارهای بزرگ انجام دهیم.
معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه با اشاره به اینکه جریان پیروزی انقلاب، جنگ تحمیلی، حوادثی مانند سیل و زلزله و کرونا نمونهای از کارجمعی است، یادآور شد: انتخابات تجلی گاه دیگر این کار جمعی است که نیاز به اراده جمعی دارد و یک امت باید در آن اراده کند و مشارکت مردم در این کار جمعی، راه تحقق این اراده بزرگ است.
مشاهده محتوای اخلاقی در ندای تهذیب