• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
36

گزارشی از نشست مدیران مدارس علمیه جهان تشیع با مدیران مرکز مدیریت حوزه های علمیه

  • کد خبر : 2196
  • 14 اسفند 1401 - 8:33
گزارشی از نشست مدیران مدارس علمیه جهان تشیع با مدیران مرکز مدیریت حوزه های علمیه
مدیران مرکز مدیریت حوزه های علمیه در نشستی با مدیران مدارس علمیه جهان تشیع گزارشی از برخی فعالیت های مرکز مدیریت حوزه را ارائه کردند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد عالم زاده نوری معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه امروز در نشست مدیران مدارس علمیه جهان تشیع با مدیران مرکز مدیریت حوزه های علمیه که در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزه برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، گزارشی از فعالیت معاونت تهذیب و تربیت ارائه کرد و پوشش فعالیت های غیر آموزشی موثر بر رشد تربیتی طلاب را از مهمترین رسالت های این معاونت دانست و اظهار داشت: معاونت تهذیب و تربیت رویکردهای خود را در قالب راه اندازی چهار بخش اخلاق و تربیت، مشاوره و خانواده، قرآن و حدیث؛ مطالعات و برنامه ریزی طراحی نموده است.

معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه طلاب، خانواده حوزویان و کارکنان حوزه را مخاطبان معاونت تهذیب و تربیت دانست و یادآور شد: بخش اخلاق و تربیت مهمترین بخش معاونت تهذیب بوده، تربیت جامعه متوازن و رسالت مدار طلاب را برنامه ریزی و پیگیری می کند.

وی با تاکید بر این که این معاونت تهذیب تمام ساحت های تربیتی طلاب را هدفگذاری نموده است، اظهار داشت: این معاونت با ترسیم ۱۳ ساحت تربیتی، از جمله تربیتی خانوادگی، جمعی تشکیلاتی، صنفی، اجتماعی و سیاسی و فرهنگی، ساحت تمدنی.. جامعیت شخصیت طلبه رشد یافته را تنظیم می کند.

استاد حوزه علمیه تامین و تنظیم استانداردهای تربیتی در حوزه های علمیه را از رسالت های این معاونت برشمرد و گزارشی از تدوین نظام نامه جامع تهذیبی حوزه های علمیه ارائه کرد و گفت: تربیت در فرهنگ اسلامی معرفت بنیان است و تا باورهای انسان مومن درست شکل نگرفته تعمیق نیافته باشد، تربیت آن مستحکم نخواهد بود.
وی گزارشی از دوره های نظام جامع اندیشه اسلامی در حوزه های علمیه و طرح های معرفتی متناظر آن ارائه کرد و اذعان داشت: در بخش رسالت اجتماعی نظام نامه تربیتی حوزه های علمیه بر اهمیت تقویت احساس مسئولیت نسبت به محیط پیرامونی تاکید شده است. طلاب باید از همان بدو ورود به حوزه احساس مسئولیت اجتماعی را تمرین و مشق نمایند.

حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری با بیان این که برنامه های فرهنگی، تهذیبی و تربیتی طلاب با مشارکت طلاب برگزار و توجه به محیط پیرامونی و گستره تاثیرگذاری آن بر محیط مورد توجه قرار می گیرد، اظهار داشت: ایجاد و تقویت احساس رسالت اجتماعی از مهمترین دغدغه های معاونت تهذیب و تربیت حوزه های علمیه است.

وی بر اهمیت سکانداری طلاب و میدان داری ایشان در رشد و تربیت اجتماع را مهم ارزیابی نمود و گروه های جهادی را از بارزترین ظرفیت ها در این عرصه برشمرد و اذعان داشت: بخش مشاوره و خانواده معاونت تهذیب حوزه، با شکل گیری بحران ها و آسیب ها فعال شده، رشد و تعالی همه جانبه مخاطب را هدفگذاری می کنند.

معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه با بیان این که در کنار توجه به محیط ها و گروه های آسیب زا در حوزه تربیت، نباید از تقویت بنیه طلاب فاخر نیز غافل بود، اظهار داشت: حوزه علمیه کانون تربیت عالمان نقش آوری عرصه های مختلف زیست انسانی است که بر روی تاریخ بشر تاثیرگذار هستند، اگر تمام تلاش مدرسه علمیه صرفا متمرکز بر پوشش تربیتی گروه های آسیب پذیر باشد، از رسالت خود غفلت خواهد نمود.

وی توجه دادن به جایگاه اخلاق و تربیت در امر مشاوره و اهتمام به رویکردهای تعالی بخش در این امر را مهم ارزیابی نمود و یادآور شد: استاد مهمترین عامل مباشر تربیت در حوزه های علمیه است؛ اثری که استاد بر جان طلبه می گذارد هیچ گروهی نمی تواند داشته باشد.

استاد حوزه علمیه با بیان این که فرصت تضمین شده و گسترده ارتباطی با طلاب، نفوذ کلام استاد در جان و وجود طلاب را ارتقاء داده، تجلی کمالات معنوی در استاد و افزایش صمیمیت میان استاد و طلاب زمینه اثربخشی را گسترش می دهد؛ اساتید در رسیدگی به امور تربیتی طلاب حق پدری بر گردن دارند.

وی طرح تعالی اساتید را از به روزترین طرح های معاونت تهذیب و تربیت حوزه برشمرد و با بیان این که در این طرح اساتید به عنوان مربی و برادر بزرگتر امورات تربیتی طلاب را پیگری می کنند، اظهار داشت: در کنار سایت اطلاع رسانی معاونت تهذیب و تربیت حوزه، سایت ندای تهذیب هم مبتنی بر دروس اخلاق اساتید حوزه های علمیه راه اندازی شده است.

معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه گزارشی از فعالیت های سایت حجره نما و ارائه محصولات و اسناد تهذیبی و تربیتی در آن ارائه کرد و ابراز داشت: در سایت حجره نما مقالات، کتاب ها و آثار ناظر به موضوعات تربیتی و تهذیبی بارگذاری و در اختیار عموم قرار گرفته است.

وی ضمن تبیین فعالیت های سامانه مشاوره اسلامی حوزه، گزارشی از بارگذاری آثار، کتاب ها و مقالات تخصصی در این سامانه ارائه کرد و اذعان داشت: مشاوره تحصیلی، کودک و نوجوان، ازدواج، خانواده، استعداد یابی و نیز درمان معنوی از مهمترین اضلاع مشاوره در این سامانه است.

حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری در بخش پایانی سخنان خود به روند پیگری طرح استعدادیابی در مرکز مشاوره حوزه اشاره کرد و اذعان داشت: بر آنیم تا طرح استعدادیابی را به صورت فعال و خطی پیگیری نموده، تمام طلاب حوزه های علمیه استعداد یابی مداوم داشته در فرایندهای مختلف پیگری و تمام داده های مشاوره در سامانه ای مشخص تجمیع، تحلیل و در فرایند ارائه نسخه های هدفمند قرار گیرد.

حجت الاسلام غلام رضایی از معاونت تبلیغ نیز در این نشست نسبت به برخی از طرح های کلان این معاونت اشاره نمود و گزارشی از فعالیت مرکز مهارت های کاربردی حوزه ارائه کرد و ابراز داشت: تقویت دانش های پژوهشی و مهارتی طلاب از مهمترین رسالت های مرکز مهارت های کاربردی حوزه های علمیه است.
وی گزارشی از انتشار مجله مبلغان و تبیین مناسبت های ماه در آن ارائه کرد و گفت: تقویت هجرت علما به بلاد به ویژه در مناطق فاقد روحانیت را از مهمترین هدفگذاری های این مجموعه است؛ در این طرح قریب به ۶ هزار طلبه ساماندهی شده است.

نماینده معاونت تبلیغ در این نشست، ضمن اشاره به حمایت معاونت تبلیغ حوزه از پژوهش های میدانی فرق و ادیان، بحث تقویت بنیه هنرمندی طلاب و ورود ایشان به تبلیغ نوین را از رویکردهای نوین این مجموعه دانست و اذعان داشت: ترسیم نظام واره تبلیغ نوین در بستر رسانه و فضای مجازی از جمله هدفگذاری هایی است که دوره های تخصصی متنوعی برای تقویت مهارت طلاب برای میدان داری در این عرصه برگزار شده است.

وی گزارشی از طرح محمد امین صلی الله علیه و آله و حضور طلاب مبلغ در جمع دانش آموزان ارائه کرد و یادآور شد: طرح محمد امین حوزه با مشارکت آموزش و پرورش و در ارتباط با دانش آموزان تاکنون نزدیک به ۲۲ هزار مدرسه را تحت پوشش خود قرار داده است.

حجت الاسلام شریفی به نمایندگی از معاونت آموزش حوزه های علمیه نیز با بیان این که در سطح یک حوزه هشت برنامه آموزشی متنوع از جمله تربیت حفاظ قرآنی، تربیت مربی قرآن کریم انجام می شود، اظهار داشت: آموزش تجوید و آموزش معارف قرآنی در کنار مهارت های تبلیغی به زبان های مختلف برگزار و تبلیغ طلاب ناظر به فرهنگ بین الملل مورد توجه قرار می گیرد.

وی در ادامه آئین نامه پذیرش حوزه های علمیه ارائه کرد و ابرازداشت: پذیرش حوزه در دو عرصه واحدهای تخصصی و پذیرش خاص مقاطع حوزوی صورت می گیرد.

استاد حوزه مدارس مشکات و ارائه دوره های آموزشی ویژه برای طلاب را از دیگر رویکردهای توصیف کرد و با بیان این که سال تحصیلی در این دوره ها ۴۰ روز درسی است، اظهار داشت: آئین نامه تحصیلات تکمیلی حوزه های علمیه به رشته تحریر در آمده است و طلاب به صورت متخصص در حوزه های دانشی رسالتی تربیت می شوند.

حجت الاسلام شریفی گزارشی از درختواره آموزشی حوزه های علمیه و سرفصل ها و کتاب ها و منابع حوزوی ارائه کرد و یادآور شد: نقشه ۲۰ سال آینده حوزه های علمیه برای توسعه حوزه های علمیه ترسیم و پایش نیازها در ۱۶ عرصه دانشی تدوین شده است.

وی با بیان این که در سطح دو قرآن، دو گرایش تفسیر و علوم قرآن و نیز فنون قرائت و حفظ ارائه می گردد، یادآور شد: در سطح سه رشته ها توسعه یافته، سطح چهار نیز ادامه گرایش های سطح ۳ به صورت تخصصی تر و تطبیقی دنبال می شود.

حجت الاسلام شریفی گزارشی از رشته های قرآنی و گرایشات متناظر آن ارائه و با بیان این که ۲۳ رشته و گرایش قرآنی در حوزه های علمیه در حال اجراست، خاطرنشان کرد: قرآن و علوم، قرآن و اقتصاد، قرآن و تربیت، قرآن و سیاسیت، قرآن و مدیریت و… تنها بخشی از گرایش های ارائه شده در فرایند آموزشی حوزه های علمیه است.
وی در بخش پایانی سخنان خود ترسیم نقشه اجرای درختواره رشته های حوزوی و عملیاتی سازی طرح ها را مورد توجه قرار داد و گزارشی از فرایندهای عملیاتی سازی طرح ها ارائه داد.

لینک کوتاه : https://tahzib.ismc.ir/?p=2196

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.