مسابقات قرآن و حدیث طلاب حوزههای علمیه برای اولینبار و با پیشنهاد و برنامهریزی معاونت تهذیب و تربیت استان آذربایجان شرقی بهصورت منطقهای بین استانهای شمالغرب کشور (آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان و کردستان) در مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) تبریز برگزار شد.
این مسابقات در دو مرحله استانی و منطقهای برنامهریزی شد و با همکاری و پیگیری قابل تحسین معاونان محترم تهذیب و تربیت استانهای یاد شده، مرحله استانی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با موفقیت برگزار شد و نفرات منتخب هر استان به مرحله پایانی و منطقهای راه یافتند.
مرحله منطقهای نیز به مناسبت گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و دهه فرخنده کرامت، روز چهارشنبه سوم خرداد ۱۴۰۲ با میزبانی معاونت تهذیب و تربیت استان آذربایجان شرقی در تبریز برگزار گردید. در این مسابقات ۱۰۲ شرکتکننده از مدارس علمیه پنج استان در سه گروه آوایی، حفظ و معارف و در ۱۱ رشته (ترتیل و تحقیق، اذان و دعاخوانی و حفظ کل، حفظ نصف، ثلث، پنج جزء، سه جزء، تفسیر و سیره معصومین(علیهم السلام) به رقابت با یکدیگر پرداختند.
طلاب شرکت کننده شب چهارشنبه در مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز اسکان داده شدند و مسابقات از ۸ صبح روز چهارشنبه با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز و تا عصر ادامه یافت.
مراسم افتتاحیه با تلاوت نفر اول قرائت استان، آقای امیرحسین عظیمیپور، پخش سرود ملی، خیرمقدمگویی مدیر محترم استان جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج آقای روشن تن، گزارش معاون تهذیب استان از روند مسابقات و سخنرانی نماینده محترم ولی فقه در استان حضرت آیت الله آل هاشم و پذیرایی برگزار شد.
سپس رقابت طلاب شرکت کننده در رشتههای آوایی و حفظ به صورت جداگانه و در دو سالن مجزا و مجهز به سیستم صوتی، سن و دکوراسیون مناسب و با حضور دو تیم داوری قوی آغاز شد و این رقابتها تا عصر ادامه یافت. همچنین مسابقات بخش معارفی و کتبی نیز در یکی از مدرسهای مدرسه برگزار شد.
عصر همان روز مراسم اختتامیه برگزار و داوران محترم و ۲۹ نفر برتر رشتههای مختلف معرفی و با لوح سپاس و جایزه نقدی مورد تجلیل قرار گرفتند.
سهم استانها در احراز رتبهها به ترتیب عبارت است از: استان آذربایجان شرقی (۱۳ مقام)، آذربایجان غربی (۷ مقام)، اردبیل (۵ مقام)، زنجان(۲ مقام) و کردستان (۲ مقام).
خداوند متعال را شاکریم که به همت و تلاش طلاب محترم، استان آذربایجان شرقی با احراز رتبه اول و دوم قرائت (تحقیق)، دوم ترتیل، اول و دوم حفظ کل، اول حفظ ده و سه جزء، دوم پنج جزء، دوم اذان، دوم و سوم مناجات خوانی و اول و دوم سیره معصومین علیهم السلام بیشترین و برترین رتبهها را کسب نمود.
اسامی نفرات برتر رشتههای مختلف به تفکیک استان، بدین شرح است:
رشته تحقیق:
آقایان: ۱٫ علی اکبر پناهی (آ.ش) 2. امیرحسین عظیمی پور (آ.ش) 3. حسن ایمانی (اردبیل)
رشته ترتیل:
آقایان: ۱٫ ابوالفضل مدنی (آ. غ) 2. باقر سلیمانی(آ.ش) 3. صالح قنبرلو (آ. غ)
رشته حفظ کل:
آقایان: ۱٫ کریم جعفرنژاد 2. غلامرضا شهرزاد
رشته حفظ نصف:
۱٫ آقای محمدصدرا راحلی (آ. غ)
رشته حفظ ثلث:
آقایان: ۱٫ مهدی محمدی (آ.ش) 2. مهدی یالقوزآغاجی(آ. غ) 3. محمدرضا جوانبخت (اردبیل)
رشته حفظ ۵ جزء:
آقایان: ۱٫ مهدی کریمی اقدم (اردبیل) 2. محمدرضا خاکی باهری (آ.ش) 3. محمد زرّین(آ. غ)
رشته سه جزء:
آقایان: ۱٫ محمدمهدی کریمی(آ.ش) 2. سیدحسین غفاری(آ. غ) 3. ابوالفضل رشیدی (زنجان)
رشته اذان:
آقایان: ۱٫ مسلم پوررضا (اردبیل) 2. حسین فرزوق(آ.ش) 3. رضا برّی(آ. غ)
رشته مناجاتخوانی:
آقایان: ۱٫ محمدحسین اَسوار(اردبیل) 2. حسن کنعانی(آ.ش) 3. جلال احمدی(آ.ش)
رشته تفسیر:
آقایان: ۱٫ محمدجعفر منصوری (زنجان) 2. سید علیرضا حسینی (کردستان) 3. مهدی قائم پناه (کردستان)
رشته سیره:
آقایان: ۱٫ علی سلطانپور(آ.ش) 2. عرفان ثابت قدم (آ.ش) لازم به ذکر است که در برخی از رشتهها به دلیل امتیاز پایین شرکتکنندهها، برخی رتبهها فاقد نفر برگزیده بود.