حجت الاسلام محمود حسنی نژاد مدیر مشاوره و خانواده معاونت تهذیب و تربیت حوزه علمیه در مراسم افتتاحیه سراسری طرح کوثر آموزش معارف اسلامی ویژه همسران طلاب سراسر کشور با اشاره به اینکه خانواده ها مقداری با مسائل دینی فاصله گرفته اند، گفت: دین به عنوان منبع نور است و اگر خانواده ها براساس مطالبی که دین مطرح کرده زندگی کنند خیلی از آسیب ها از بین می رود.
مدیر مشاوره و خانواده معاونت تهذیب و تربیت حوزه علمیه با تاکید براینکه فاصله از دین چیزی جز تباهی به همراه ندارد، افزود: اداره خانواده معاونت تهذیب حوزه علمیه تلاش کرده برای خانواده های طلاب بستری فراهم کند که با دین بیشتر آشنا شوند.
وی در ادامه اضافه کرد: طلاب و خانواده های طلاب به عنوان الگو جامعه ایمانی اگر تعالیم دینی را اجرا کنند، خانواده های دیگر نیز اجرا می کنند و سرریز این تعالیم در جامعه قابل مشاهده است.
حجت الاسلام حسنی نژاد در رابطه با برنامه های طرح کوثر ابراز کرد: سال اول دوره عمومی است و فرد با معارف دینی آشنایی پیدا می کند، دوره تکمیلی، رویکردی مهارتی و تبلیغی دارد و گواهینامه صادر می شود، همسران طلابی که در طرح کوثر شرکت کرده اند اگر بخواهند در حوزه علمیه تحصیل کنند از ۳۰ واحد درسی معاف می شوند.
مدیر مشاوره و خانواده معاونت تهذیب حوزه علمیه با تاکید بر اینکه مبنا این است که دوره ها به صورت حضوری برگزار شوند، تصریح کرد: کارایی کلاس حضوری در فضای مجازی محقق نمی شود اما اگر امکان و ظرفیت تشکیل کلاس حضوری وجود نداشت در مدرسه مجازی طرح کوثر دوره ها برگزار می شود.
وی با بیان اینکه ما سعی می کنیم دانش آموختگان طرح کوثر در کانونی گرد هم بیایند، گفت: با این کار از تجربیات یکدیگر استفاده می کنند، این طرح ۲۳ سال سابقه دارد؛ در محتوای آموزشی طرح بازنگری شده، البته در محتوای طرح های سال دوم و سوم خیلی تعقییری ایجاد نشده است.
حجت الاسلام حسنی نژاد اظهار داشت: برخی مباحث سواد رسانه ای و فضای مجازی به عنوان اضافات در طرح کوثر گنجانده شده است.
مدیر مشاوره و خانواده معاونت تهذیب با اشاره به اینکه این طرح توسعه در مخاطب دارد و دختران متاهل و مجرد بالای ۱۸ سال طلاب می توانند در طرح کوثر شرکت کنند، اظهار داشت: برخی مهارت های زندگی مورد نیاز هر استان به عنوان سرفصل درسی و فوق برنامه در طرح کوثر قرار داده شده است.